Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis
![Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16359/cf_259/lammracks_med_vinkokt_ragu_och_rostad_potatis.jpg)
Lammracks med vinkokt ragu är en mustig rätt. Lammracksen steks först i het panna och sedan i ugn. Den vinkokta ragun tillagas med paprika, chili och lök. Skivad och rostad potatis i ugn gör receptet vinnande.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2007
![Lammracks med vinkokt ragu och rostad potatis](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16359/cf_259/lammracks_med_vinkokt_ragu_och_rostad_potatis.jpg)
Ingredienser
4 portioner
ca 1 kg lammracks (eller lammkotlett med ben)
salt
nymalen vitpeppar
1 msk smör till stekning
Ragu
ca 12 schalottenlökar (12 st motsvarar 250 g)
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar eller jalapeño)
1 röd paprika
175 g rökt sidfläsk eller rökt bacon (175 g sidfläsk motsvarar 1 paket bacon à 140 g)
1/2 tsk timjan
12 stora gröna oliver
12 stora svarta oliver
1 kvist rosmarin eller torkad rosmarin (1 kvist motsvarar 1 tsk torkad)
5 dl rödvin
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
ca 2 - 2 1/2 tsk majsstärkelse
2 msk smör
Rostad potatis
ca 700 g potatis
1 dl olivolja
1 tsk flingsalt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: byt smör mot mjölkfritt margarin eller olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4030 KJ / 960 kCal
Fett72 g
Kommentarer