Lammragu med paprika och aubergine

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
1
Lammragu med paprika och aubergine

Mustig lammragu som smakar som långkok trots att den tillagas i ett nafs. Hemligheten är den smakrika lammkorven som ger rätten ett fint djup och som får sällskap av tomater, aubergine och röd paprika.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2017

Lammragu med paprika och aubergine

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1   aubergine
1   röd paprika
1 msk  olivolja
salt och peppar
1   vitlöksklyfta
1   burk, hela, skalade tomater (à 390 g)
1 dl  vatten
500 g  färsk lammkorv (gärna lamb rosmain)

Till servering

4   port ris
65 g  mâchesallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaksätt grytan med spiskummin.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

God gryta om man gillar smak av lamm. Nästa gång vi lagar den, gör vi en egen kryddblandad färs på annat kött.

Christina

2017-10-22

Näringsvärde per portion

Energi2589 KJ / 619 kCal
Fett28 g
Salt4 g
Kolhydrater60 g
Protein27 g

Testa liknande recept

Pasta arrabbiata med lammkorv och het, mustig sås
Betyg 3.6 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med grynmix och spenat
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ljummen bönsallad med lammkorv och mandel
Betyg 2.8 av 5.
40 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lammkorv med tzatziki och bakad tomat
Betyg 3.9 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkorv med champinjoner, haricots verts och pasta
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga