Lammstek i ugn

Här är ett utsökt recept på en saftig lammstek. Allt du behöver för att lyckas är lammstek, timjan, vitlök, svartpeppar, salt och steksnöre. Enkelt men riktigt festligt!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Ingredienser
4 portioner
1 lammstek (à ca 1 kg)
2 tsk salt
2 tsk svartpeppar
1/2 kruka färsk timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 msk olja
Gör så här
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1175 KJ / 281 kCal
Fett7 g
Salt3.89 g
Kolhydrater0.4 g
Protein52 g
Kommentarer
Ignorera mim fråga om kryddorna...jag hade inte läst ordentligt.. 🤪
Björn
2025-04-19När ska kryddorna användas?
Björn
2025-04-19Kan jag tillaga lammet en dag före. Kan jag värma i micron före till måltiden. Känns den då grå o trist?
Agneta
2025-04-16Hej Agneta! Lätt att den blir grå och trist i micron som du säger. Om du värmer den i 125 gradig ugn i ca 15 min så kan du servera den ljummen. Varm blir svårt utan att den blir lite torr. Det går också att ta fram den från kylen ca 45 minuter innan och skiva den och servera rumstempererad som en rostbiff. Lycka till! Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-04-16