Lammstek med krispigt örttäcke
Lammstek hör våren och påsken till! Här serverar vi den saftiga steken med ett krispigt grönt täcke av finhackade örter, vitlök, panko och riven parmesan som sätter smak på köttet och blir en fröjd för ögat.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
6-8 portioner
ca 1 kg benfri lammstek
steksnöre (bindgarn)
2 tsk salt
1/2 dl finhackade örter t ex timjan och rosmarin
3 finhackade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
smör (till stekning)
Örtkrisp
1 dl panko
1 riven vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 dl finhackade örter t ex persilja , timjan och rosmarin
1/2 dl finriven parmesan
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater7 g
Protein37 g
Kommentarer
Vi gjorde detta till påskmiddagen. Den blev god men vi tyckte inte riktigt att den skulle ha gått upp så mycket i temp som i receptet. Om vi lagar det igen så kanske vi kör bara till 60°.
Siri
2024-04-10Bästa på länge
Andreas
2024-04-01Jätte gott, gjorde det på lammrostbiff och serverade parmesanrostade potatis till och en fetaostkräm samt ugnsrostade tomater. Blev mycket gott!
Monika
2024-04-01