Långkål med skinka
![Långkål med skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18879/cf_259/langkal_med_skinka.jpg)
Hallands traditionella landskapsrätt är en smarrig långkål med salt skinka. Blanda samman den frästa, gräddkokta grönkålen med skinkspadskokta kålblad och servera den krämiga kålröran direkt med nykokt, rimmad skinka.
![Långkål med skinka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_18879/cf_259/langkal_med_skinka.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 kg grönkål
5 dl skinkspad eller köttbuljong + vatten (5 dl skinkspad motsvarar 1 köttbuljong + vatten)
2 msk smör
2 dl vispgrädde
1 tsk stött fänkål
1 tsk socker
1 1/2 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer