Långkok på koreanska
Ett mustigt långkok på högrev och lite av en blinkning till den koreanska rätten bibimbap där marinerat kött bjuds i en skål med ris och grönsaksplock. Laga gärna högrevsgrytan en dag eller två i förväg – den blir bara godare ju längre den står.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2014
Ingredienser
4 portioner
2 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
ca 900 g högrev
rapsolja till stekning
3 msk mörkt muscovadoråsocker
1 dl japansk soja
4 dl vatten
1 1/2 dl rött vin
1 1/2 msk sesamolja
2 portionspåsar misopasta (à 18 g, till soppa)
2 msk risvinäger
2 stora morötter
150 g svamp (t ex champinjoner eller shiitake)
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
50 g färska böngroddar
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket god gryta.
Mirja
2023-03-05Jätte god gryta
Agneta
2023-01-22Det blev så jäkla gott, skippade chili i grytan och rostade sötpotatis med sesamolja och soja istället för ris! kan även rekommendera recepten på gurk-chimi, och polkabetorna passade perfekt till, hade även i lite lime och ingefära i dressingarna.
Linda
2021-11-03