Långkokt chili på högrev med choklad
Med denna chili kommer du imponera stort på middagsgästerna! Chilin görs på högrev som får ta smak av bland annat kanel, öl och mörk choklad. Chilin får koka i 2–3 timmar så att den blir riktigt mustig och smakrik, och köttet mört. Servera högrevschilin i tacos tillsammans med dina favorittillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018
Ingredienser
6 portioner
1 torkad hel chipotlechili
1 torkad hel anchochili
ca 2 dl hett vatten (till chilin)
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
1 kanelstång
1 msk malen spiskummin
2 tsk torkad oregano
2 tsk malen koriander
ca 1 kg högrev i bit
33 cl ljust öl
ca 1 - 2 dl vatten
1 oxbuljongtärning
25 g mörk choklad (70%)
salt
svartpeppar
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt öl.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1347 KJ / 323 kCal
Fett17 g
Salt1.86 g
Kolhydrater6 g
Protein35 g
Kommentarer
Tyckte den smakade bättre innan jag la in chokladen, skippar den nästa gång.
Christopher
2024-03-13Varierar lite med chilin och tar bort kanelen, resultatet är delikat!
Dennis
2024-02-08Väldigt god! Kommer garanterat göra igen! Likt många andra skrivit nedan så fick den koka betydligt längre. Ca 6,5 timme totalt. 4 timmar under lock och sedan sista tiden utan för att reducera ner. Ersatte också chilin med en hel burk chipotle paste, 100g. Plockade även ur kanelstången efter ca 2 timmar.
Nathalie
2023-12-17