Långkokt högrevschili
Sugen på ett skrytkok? Det vill säga en redig chili med både högrev, fläsk och svarta bönor. Den långkokta högrevschilin smakar gott i flera dagar och ger många impar-poäng. Eller så fryser du in det som blir över och gör burritos en annan dag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
6 portioner
Bönor
2 1/2 dl torkade svarta bönor
1 gul lök
1 jalapeño
200 g rökt sidfläsk i bit
1 msk salt
Högrevschili
1250 g högrev
15 g torkad hel chipotlechili
15 g torkad hel anchochili
2 dl hett vatten
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
6 dl vatten
2 msk konc oxfond
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
50 g hackad mörk choklad
salt
Tillbehör
limeklyftor
koriander
gräddfil
tortillachips
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3878 KJ / 927 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater58 g
Protein65 g
Kommentarer
Den blev vattning är verkligen vätskemängden rätt?
Carola
2024-10-26Jag tog som receptet sa, inte all chiliblandningen, och det blev så gott!!! Jag har svårt för stark mat, men även om detta hade hetta så var det smakrikt! Serverade med tacobowls, gräddfil o lime. Sjukt gott! Kommer definitivt att göras igen!!!
Anette
2023-07-02Hej! Jag blir fundersam kring att ni säger att man inte behöver blötlägga bönorna. Enligt livsmedelsverket ska torra bönor och ärtor alltid blötläggas i minst 12 timmar för att få bort eventuella lektiner. Att man blötlägger har alltså inte att göra med koktiden. Borde ni inte ha recept som är i linje med livsmedelsverket?
Sara
2023-01-15