Långkokt högrevschili

Sugen på ett skrytkok? Det vill säga en redig chili med både högrev, fläsk och svarta bönor. Den långkokta högrevschilin smakar gott i flera dagar och ger många impar-poäng. Eller så fryser du in det som blir över och gör burritos en annan dag.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016

Ingredienser
6 portioner
Bönor
2 1/2 dl torkade svarta bönor
1 gul lök
1 jalapeño
200 g rökt sidfläsk i bit
1 msk salt
Högrevschili
1250 g högrev
15 g torkad hel chipotlechili
15 g torkad hel anchochili
2 dl hett vatten
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
3 msk rapsolja
3 msk tomatpuré
6 dl vatten
2 msk konc oxfond
2 kanelstänger
1 msk spiskummin
2 tsk torkad oregano
50 g hackad mörk choklad
salt
Tillbehör
limeklyftor
koriander
gräddfil
tortillachips
ris
Gör så här
01:30:00
00:15:00
00:05:00
00:03:00
00:01:00
01:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3878 KJ / 927 kCal
Fett47 g
Salt5 g
Kolhydrater58 g
Protein65 g
Kommentarer
Torkad hel chili finns knappt att köpa längre. Vilken omvandling blir det i gram om man istället väljer från kryddburk?
Henrik
2025-03-07Hej Henrik! Du kan alltid fråga din handlare om de kan ta in det i sortimentet. Eller byt ut mot: 1/2 msk anchochilipulver och 2 msk chipotlepaste. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2025-03-11Inte gott tyvärr. Chokladen tar totalt överhanden. Skippa helt eller ta max 1/5 av vad som står. Därav svårt att säga om receptet är bra i övrigt.
Jon petter
2024-12-26Den blev vattning är verkligen vätskemängden rätt?
Carola
2024-10-26