Lantchips och räkröra med sting

Mingelvänligt tilltugg som får fart på festen. Att först fräsa räkor med vitlök och chili gör hela skillnaden i räkröran med asiatisk touch av lime och koriander. Mums på chips!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2012

Ingredienser
10 portioner
300 g skalade räkor
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 msk olivolja
1/2 dl crème fraiche
finrivet skal och juice av 1 lime
1 dl hackad koriander (ca 1 kruka)
ca 1/2 påse lättsaltade lantchips (à 200 g)
salt
peppar
tabasco
Gör så här
00:01:00
00:01:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Underbart recept. Härliga smaker och lika uppskattat varje gång. Perfekt som lyxigt mingel snacks. Vi brukar ha som chunckey dippa
Frida
2023-02-18Väldigt smarrigt! Det är också gott att ha räkröran på kavring som jag skär i fina snittar.
Magdalena
2020-12-31Tips är att köpa färska räkor alt frysta med skal. Ett grymt recept. Ljuvligt gott och som jag varmt skulle rekommendera som plock eller förrätt!
Frida
2020-09-05