Lapskojs med stekt ägg

Ge skolmaten en chans till revanch! Kör man sin egen lapskojs kan man krydda upp den efter smak, och med lite gräslök, gurka samt några stekta ägg blir denna rätt båda god och nostalgisk!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
1 gurka
1 gul lök
1 msk olja
3 dl mjölk
1 köttbuljongtärning
350 g oxbringa
1 msk hackad gräslök
4 ägg
Till servering
inlagda rödbetor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2408 KJ / 575 kCal
Fett26 g
Salt4.6 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g
Kommentarer
Jag bytte ut gurka mot smörgåsgurka. Blev väldigt gott! Oxbringan från Carlström blev mjukt.
Lisa
2024-10-13Vi fick bra, mjukt kött vilket flera andra inte verkar fått. Men smaken var sååååå tråkig
Rebecca
2021-12-06Smaklöst. Skar köttet i ca 0,5 cm tunna skivor och lät det sjuda/småputtra i mjölken ca 15 minuter, men inte blev det mjukt för det. Finfördelades inte med hjälp av elvispen, låg kvar som skivor i moset.
Therese
2021-12-05