Lapskojs med stekt ägg

Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat
7
Lapskojs med stekt ägg

Ge skolmaten en chans till revanch! Kör man sin egen lapskojs kan man krydda upp den efter smak, och med lite gräslök, gurka samt några stekta ägg blir denna rätt båda god och nostalgisk!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2021

Lapskojs med stekt ägg

Ingredienser

4 portioner
900 g  mjölig potatis
1   gurka
1   gul lök
1 msk  olja
3 dl  mjölk
1   köttbuljongtärning
350 g  oxbringa
1 msk  hackad gräslök
4   ägg

Till servering

inlagda rödbetor

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongtärningen.
Fri från gluten. 
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. 
Gör äggfri: uteslut äggen.


Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.3 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Vi fick bra, mjukt kött vilket flera andra inte verkar fått. Men smaken var sååååå tråkig

Rebecca

2021-12-06

Smaklöst. Skar köttet i ca 0,5 cm tunna skivor och lät det sjuda/småputtra i mjölken ca 15 minuter, men inte blev det mjukt för det. Finfördelades inte med hjälp av elvispen, låg kvar som skivor i moset.

Therese

2021-12-05

Totalt oätligt. Köttet föll inte isär. Jag försökte smaka på det, men det fanns inte en möjlighet att jag ens skulle kunna tugga det. Har reklamerat.

Lena

2021-12-05

Näringsvärde per portion

Energi2408 KJ / 575 kCal
Fett26 g
Salt4.6 g
Kolhydrater48 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Rimmad oxbringa med jordärtskockor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Att koka oxbringa
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rimmad oxbringa med sötpotatis
Betyg 3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rimmad oxbringa
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kokt oxbringa med mandelpotatis och rotfrukter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga