Lasagne med chorizo, rostade grönsaker och parmesansås
Prova en ny lasagnevariant till middag ikväll! Här möts ugnsrostade grönsaker och mustig chorizo med en ljuvligt god sås i vilken du smälter ner parmesan.
Samarbete med:
Consorzio del Formaggio Parmigiano Reggiano
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 röd paprika
1 zucchini (à ca 300 g)
400 g butternutpumpa
2 msk olivolja
salt
peppar
240 g chorizo
12 körsbärstomater
1 förp pastasås med tomat & basilika (à 390 g)
6 torra lasagneplattor (6 st motsvarar ca 100 g)
Parmesansås
50 g smör
4 msk vetemjöl
6 dl mjölk
1 förp riven parmesan (à 150 g)
Till servering
färsk timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3583 KJ / 857 kCal
Fett52 g
Salt5.4 g
Kolhydrater58 g
Protein35 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott tyckte hela familjen. Bytte ut korven mot vegochorizo och smöret mot mjölkfritt. Det var det som fanns hemma. Kommer absolut finns på vårt middagsbord igen.
Maria
2021-12-04Lasagnen var helt okej. Behövs lite mer kryddor till nästa gång.
Carola
2021-11-27Så god missade zucchini men det gjorde ingenting🤗
Susanne
2021-11-26