Lasagne med créme fraiche
Lasagne har sällan varit så smidigt att göra, med få ingredienser tillreds den i ugnen. Färsen steks först på innan pastasåsen gör sällskap i pannan. Varva sedan lasagneplattor med såsen, ringla över lite crème fraiche, och avsluta i ugnen. Serveras med en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2015
Ingredienser
4 portioner
Lasagne
ca 500 g nötfärs
2 msk olja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 förp pastasås (med basilika, à 390 g)
12 lasagneplattor
4 dl crème fraiche
Till servering
krispsallad
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor eller pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: kontrollera att lasagneplattorna inte innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Servera gärna salladen med en vinägrett på 2 msk olja och 1 msk vinäger.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3535 KJ / 846 kCal
Fett52 g
Salt3.37 g
Kolhydrater56 g
Protein37 g
Kommentarer
Enkel och supergod lasagne! Men undrar är eran näringsvärde uträkning per 100gram eller hur stor anser ni att en portion är ? :)
Erik
2024-07-26Hej Erik! En porrtion är detta recept delat i fyra delar. Hoppas det svaret räcker för din fråga! Annars får du skriva igen! :) Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-07-27Så god och enkel att göra. Miranda.
Sirkka
2023-10-06Gott, enkelt och relativt billigt.
Jenny
2023-09-25