Lasagne med kassler och timjan
En snabb variant på lasagne med kassler istället för köttfärs och timjan istället för oregano. Med färdig tomatsås blandat med kvarg och färska lasagneplattor blir den här pastarätten snabb och enkel att laga en vardagkväll då tiden är knapp.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2012
Ingredienser
4 portioner
1 msk smör eller margarin
300 g färska lasagneplattor
ca 400 g skivad kassler
690 g pastasås tomat och basilika
250 g kvarg (1%)
salt och peppar
1/2 tsk timjan
1 dl riven ost (11%)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1639 KJ / 392 kCal
Fett13.2 g
Kolhydrater28.7 g
Protein36.5 g
Kommentarer
Enkelt och gott. Håller med om tidigare kommentarer om kvargen. Lite synd att det skulle vara 300g lasagneplattor, hittade bara förpackningar med 200g så blev lite svinn.
Maria
2021-03-22Håller med både beträffande det med kesellan och pizza smak samt att det var lätt och snabbt att tillaga. Klart godkänt.
Eva
2017-03-18Gillade att ha kesella i lasangen! Det ska jag ha i fortsättningen också. Smakade lite som pizza vilket är omtyckt hos de små :)
Pernilla
2014-01-17