Lasagne med kycklingfärs och grillad paprika

En smakrik och lite annorlunda lasagne gjord på kycklingfärs, soltorkade tomater och grillade paprikor. Medan lasagnen sköter sig i ugnen har du gott om tid att fixa tillbehören i form av fräscha och gröna gurkstavar. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2017

Ingredienser
4 portioner
ca 500 g kycklingfärs
1 msk olja
1 msk kinesisk soja
1 krm peppar
130 g tapenade soltorkad tomat
3 dl matlagningsgrädde
3 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
1 förp grillade paprikor (à 530 g)
1 msk smör eller margarin
12 lasagneplattor
1 1/2 dl riven ost
1 gurka
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 766 kCal
Fett34 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein49 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Men som vanligt lite tillägg för smak o utifrån tidigare kommentarer: 800g kycklingfärs, en gul lök, rejält m vitlök o champinjoner. Hade inte tomattapenade så jag tog lite soltorkade tomater o tomatpuré. La till kycklingfond. Smaksatte m oregano, basilika o lite mejram. Ökade på såsen t 5 dl matlagningsgrädde o 4 dl mjölk, 1msk+2tsk majsstärkelse. Blev lagom m vätska. Fick inte ner riktigt all köttfärssås+sås i formen. Ps. För övrigt hade det varit önskvärt med en funktion att spara sina egna anteckningar.
Jenny
2025-03-13Fruns kommentar: -får du göta igen!
Gunnar
2024-02-10Riktigt gott. Stekte på svamp och zucchini som fick gå med i såsen. Lite extra soltorkade tomater och lite chiliglakes följde med,av bara farten. Mozzarellabollar på toppen innan ugnen. Det här gör vi igen :)
Jill
2023-09-25