Lasagne med linser och grillad paprika
Vegetarisk lasagne är både otroligt gott och klimatsmart. Här med gröna linser, grillad paprika och mozzarella. Under tiden att lasagnen tillagas i ugnen gör du enkelt den fräscha salladen på tunt skivad silverlök, babyspenat och krispig nötmix. Ät och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 14 2021
Ingredienser
Sallad
För alla
Kontrollera innehållet i nötmixen.
Rätten innehåller mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mozzarella utan laktos.
Gör äggfri: använd lasagneplattor utan ägg.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Stekte upp gul lök, vitlök och riven morot ich blandade i, blev mycket gott
Petra
2023-12-08Jag gjorde min helt egna veganska variant, först gjorde jag min egna grillade paprika enligt erat recept på det. Sen kokade jag linser själv i stället för att köpa på tetra. Jag blandade ihop pastasåserna och körde i 2,5dl planti cooking fraîche, och körde lite i botten av formen. Har aldrig lagat lasagne där man inte har sås i botten först så föreslår en ändring i receptet där! Körde sedan lager enligt instruktionerna, avslutade med att köra i ytterligare 2,5dl planti fraîche i såsen där och hade på toppen. Saltade och pepprade innan jag hade på Violife "mozzarella style". Blev bra!
Gilbert
2023-07-21Enkel att göra och den grillade paprikan sätter verkligen god smak. Återkommande rätt hemma hos oss.
Sofia
2023-03-15