Lasagne på lammfärs
Byt ut köttfärsen mot lammfärs för att variera den klassiska lasagnen - ett fantastiskt gott sätt att variera denna populära maträtt på. Mustig, god och med den perfekta smakkombinationen fetaost och soltorkade tomater.
Ingredienser
4 portioner
1 morot
1 gul lök
1 stjälk blekselleri
1 färsk röd chili
2 vitlöksklyftor
2 msk matfett (gärna smör & rapsolja oliv)
400 g lammfärs
2 dl rödvin
400 g krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 msk hackad, färsk rosmarin
2 lagerblad
salt
peppar
9 lasagneplattor
2 dl crème fraiche fetaost & soltorkade tomater
2 dl riven gratängost
Till servering
blandsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Nja, skulle föreslå ngn fond lr buljong för att få upp smaken. Tyckte inte den smakade så mkt o lammet samt feta märktes det inte mkt av.
Carl
2024-09-26En riktig höjdare som vi lagat och tagit med på varje skidresa senaste åren! (Även ätit den söder om fjällen - jättegod då också!) Brukar byta ut hälften av lammfärsen mot blandfärs och varierar med olika smak på crème fraichen. Tar gärna en extra klick crème fraiche för att få ännu saftigare (även om jag inte kan förstå hur en tidigare betygsättare lyckades få den torr??) Summa summarum, en höjdare!
Daniel
2023-12-15Kan man använda alkoholfritt vin (0,0%)? Upplever att dessa har mer sötma
Matilda
2023-12-03Hej Mathilda! Vi skulle rekommendera 1 dl rött matlagningsvin och 1 dl vatten alt. 2 dl rött matlagningsvin istället. Prova dig gärna fram med matlagningsvinet. Som du skriver är alkoholfria röda viner aningen söta. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-07