Lat lasagne med svamp och grönkål
Färskost och färska pastaplattor är en smart genväg till snabbare lasagne. Fräs svamp och goda gröna bladgrönsaker, blanda med krämig färskost, varva med lasagneplattor och skjuts in i ugnen!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2013
Ingredienser
4 portioner
300 g färsk svamp (t ex champinjoner)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
200 g gröna blad (t ex strimlad mangold, grön- eller svartkål eller hel bladspenat)
2 askar färskost (à 200 g)
4 dl mjölk
1 dl riven lagrad ost
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket färska lasagneplattor (à 200 g)
smör till formen
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2846 KJ / 680 kCal
Fett43 g
Salt3 g
Kolhydrater50 g
Protein22 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Som vegetarian kan jag hälsa att detta är den godaste vegetariska lasagnen jag någonsin ätit! Jag använde färsk svartkål (300g), färskost med smak av vitlök och örter, oddlys barista havredryck istället för mjölk och strödde en mozzarella på toppen. Gudomligt gott!
Victoria
2024-09-20Mycket gott! Gjorde med kycklingfärs och grönkål samt svarta bönor, tänker även testa med svamp nästa gång. En paket färskost plus hälften grädde, hälften mjölk. Praktiskt att slippa fixa ostsås!
Linda
2023-12-28Väldigt gott! Vi hade i grön- och svartkål samt en svampbuljong och muskotnöt för extra smak.
Rebecka
2022-07-26