Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås
![Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235254/cf_259/lattrimmad_torsk_med_blamusslor_och_champagnesas.jpg)
Ugnsbakad, rimmad torsk som serveras tillsammans med blåmusslor, smörstekt spenat och en len champagnesås är en festrätt av rang som passar utmärkt på nyårsfirandet eller middagsbjudningen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
![Lättrimmad torsk med blåmusslor och champagnesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_235254/cf_259/lattrimmad_torsk_med_blamusslor_och_champagnesas.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Champagnesås
3 schalottenlökar
50 g smör
2 kvistar timjan
1 lagerblad
3 dl champagne eller torrt vitt vin
4 dl vispgrädde
2 msk färskpressad citronjuice
salt
1/2 dl finskuren gräslök
Torsk
900 g torskrygg
1 tsk salt
Musslor
1 kg blåmusslor
2 schalottenlökar
1 msk neutral olja
2 dl vitt vin
1 krm salt
Spenat
200 g färsk bladspenat
1 msk smör
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och grädde mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Tips
Servera gärna med pressad potatis eller potatismos.
Har du lagat receptet?
Kommentar
När ska gräslöken i såsen?
Kajsa
2022-12-31Hej Kajsa! Tillsätt gräslöken i sista steget strax innan servering, så den behåller sin vackra färg. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-01-02