Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
2
Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp

Det här klassiska sättet att tillaga fisk på ger en fisk som blir fastare i köttet och mer smakrikt. Tillbehören; citron, gräddfilsstomp, fänkålssallad och pepparrot gör det här till en fräsch och lätt fiskrätt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 1 2012

Lättrimmad torsk med dill och fänkålssallad samt gräddfilsstomp

Ingredienser

4 portioner
4   portionsbitar torsk
1 msk  salt att krydda torsken
900 g  mjölig potatis
2 dl  gräddfil
2 msk  riven, färsk pepparrot
1/2   citron
salt och peppar

Fänkålssallad

1   fänkål
1/2   gurka
1   kruka dill
3 msk  smör eller margarin
1/2 tsk  salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Enkel och riktigt god rätt.

Birgitta

2022-02-06

Otroligt god rätt. Hela familjen blev glatt överraskad. Normalt sett gillar jag inte pepparrot men oj vad gott det blev. Gör gärna om denna rätt. Jag använde kockknepet och rimmade över natten. Rekommenderar denna rätt.

Ellinor

2012-01-15

Näringsvärde per portion

Energi-1 KJ / -1 kCal
Fett11.3 g
Kolhydrater60 g
Protein34 g

Testa liknande recept

Torsk med pepparrot och stomp
Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rimlag med citron
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk med räkor, grön sparris och brynt salviasmör
Betyg 4.5 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sotad skrei med ljummen sallad
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Eldig räkcocotte med pepparrot
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Syrlig fänkålssallad med pepparrot
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga