Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni
![Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_145438/cf_259/lax_i_buljong_med_agg__brysselkal_och_tortelloni.jpg)
En rykande het buljong blir till en komplett måltid när du toppar den med proteinrika ägghalvor och laxbitar. Tortelloni bjuder på kolhydraterna och brysselkålen på vitaminerna, så kostcirkeln är sluten!
![Lax i buljong med ägg, brysselkål och tortelloni](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_145438/cf_259/lax_i_buljong_med_agg__brysselkal_och_tortelloni.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 kruka basilika
250 g brysselkål
1 zucchini
1 1/4 l hönsbuljong (vatten och tärning eller fond)
4 port laxfilé (à 125 g)
250 g tortelloni (gärna med basilika)
1 citron
salt och svartpeppar
För alla
Kontrollera noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri fylld pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri fylld pasta.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri fylld pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1969 KJ / 471 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater22 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer