Lax i folie
![Lax i folie](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_147733/cf_259/lax_i_folie.jpg)
En jättegod och riktigt lättlagad laxrätt med syra och sötma från apelsin. Ugnsbaka laxen i folie tillsammans med tärnad potatis, selleri och soltorkade tomater. Passar utmärkt såväl till en lyxigare vardag som till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
![Lax i folie](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_147733/cf_259/lax_i_folie.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 pkt frysta tärnade potatisar (à ca 600 g)
4 selleristjälkar
100 g soltorkade tomater i olja
2 apelsiner
600 g skinn- och benfri laxfilé (eller portionsbitar)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
juice av 1 apelsin
Till servering
blandad sallad
sprödrostad baguette
För alla
Lax i folie är fri från laktos, mjölkprotein och ägg men brödet innehåller gluten.
Gör glutenfri: Servera med glutenfritt bröd.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Enkelt, gott, billigt vad mer kan man begära?
Peder
2002-07-12