Lax i kokosmjölk med miso och sockerärtor
Söker du en enkel och god fiskrätt till vardags? Laga denna lax i kokosmjölk smaksatt med vitlök, chili och misopaste som får sällskap av krispiga sockerärtor och serveras med ris.
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
500 g tinad fryst eller färsk lax
1/2 tsk salt
4 salladslökar
1 msk fryst eller färsk hackad vitlök
2 msk fryst eller färsk hackad röd peppar (chili)
2 msk olja
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
2 dl vatten
2 msk misopasta
2 msk japansk soja
250 g tinade frysta sockerärtor
2 msk fryst eller färsk koriander
1 msk färskpressad limejuice
För alla
Kontrollera noga innehållet i misopastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3521 KJ / 841 kCal
Fett51 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein35 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagar denna hela tiden!! Tips: Lägg till 5 dl grönsaksbuljong och byt ut riset mot risnudlar så får du en jättegod nudelsoppa
Saga
2024-06-29Mycket gott!! Något rinnig, men väldigt lättlagat.
Sebastian
2024-02-18Vad kan man ersätta misopasta med? Har letat i flera affärer och den är slut överallt.
Carolina
2024-01-23Hej Carolina! Ta lite grönsaksbuljong istället. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-01-23