Lax i ugn med basilika och tomat
Lax i ugn med basilika och tomat är i grunden den kära klassikern där smakerna höjs till skyarna med hjälp av kryddningen. Lättare än så här blir det knappast att fixa en riktigt festlig rätt. Servera med potatis och krispsallad –och njut!
Ingredienser
4 portioner
600 g laxfilé i bit
svartpeppar
2 msk tomatpesto
1 kruka basilika
Till servering
sparris
kokt potatis
sallad
tzatziki
För alla
Lös noga innehållet på tomatpeston.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri tzatziki till servering.
Gör mjölkproteinfri: uteslut tzatziki eller gör en hemmagjord mjölkproteinfri tzatziki.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj en laktosfri tzatziki till servering.
Gör mjölkproteinfri: uteslut tzatziki eller gör en hemmagjord mjölkproteinfri tzatziki.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja en pesto utan ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsvärdet är endast beräknat på laxen, exkl serveringsförslagen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1598 KJ / 382 kCal
Fett27 g
Salt0.42 g
Kolhydrater0.5 g
Protein31 g
Kommentar
Mycket smidigt och gott
Tommy
2020-05-31