Lax marinerad i matjessillspad serverad med äggsallad
![Lax marinerad i matjessillspad serverad med äggsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151103/cf_259/lax_marinerad_i_matjessillspad_serverad_med_aggsallad.jpg)
Släng inte spadet till matjessillen utan använd det som marinad till denna spännande rätt där laxen marineras i matjessillspad och serveras med en superfräsch och matig sallad med ärtor, gurka och ägg.
![Lax marinerad i matjessillspad serverad med äggsallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_151103/cf_259/lax_marinerad_i_matjessillspad_serverad_med_aggsallad.jpg)
Ingredienser
8 portioner
Lax
2 dl matjessillspad
ca 600 g laxfilé
Sallad
2 dl gröna ärtor
4 ägg
1 gurka
4 salladslökar
1/2 kruka dill
3 dl gräddfil
2 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
65 g mâchesallad
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1056 KJ / 252 kCal
Fett16.7 g
Salt2.9 g
Kolhydrater5 g
Protein20.2 g
Kommentarer