Lax med gult kokosris och salladslök
Laga en allt-i-ett-rätt till middag! Här med lax marinerad i soja och sesamolja, tillsammans med ris som får smak av kokosmjölk och härligt gyllene färg av gurkmeja. Servera med sriracha, rostad lök och koriander
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 msk rapsolja
3 dl basmatiris
2 tsk gurkmeja
1 förp kokosmjölk (à ca 200 ml)
3 dl vatten
1 tsk salt
500 g laxfilé utan skinn
2 msk japansk soja
1 tsk sesamolja
1 förp salladslök (à 125 g)
25 g smör
3 msk vatten
Till servering
färsk koriander
rostad lök
srirachasås
För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri rostad lök.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3015 KJ / 721 kCal
Fett40 g
Salt3.3 g
Kolhydrater56 g
Protein34 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Krydda mer
Wolfgang
2024-08-04Mums! La till jordnötter, supergott ! Det här gör vi igen !
Charlotte
2024-05-27Gott
Isabelle
2024-04-10