Lax med mandel och karamelliserad lök
![Lax med mandel och karamelliserad lök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_87959/cf_259/lax_med_mandel_och_karamelliserad_lok.jpg)
Lax i ugn går att göra på otaliga vis. Här får laxen mycket smak och lite hetta av att den penslas med senap och strösslas med hackad persilja och mandelspån. Potatismoset blir krämigt med mjölk och smetana. Servera mos och lax med blank och go karamelliserad lök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2014
![Lax med mandel och karamelliserad lök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_87959/cf_259/lax_med_mandel_och_karamelliserad_lok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g mjölig potatis
ca 550 g laxfilé
salt och peppar
1 msk senap, gärna dijonsenap
1/2 kruka persilja
50 g mandelspån
2 rödlökar
1 msk olivolja
1 msk strösocker
1 msk rödvinsvinäger
2 dl gröna ärtor (2 dl motsvarar ca 125 g)
1 dl mjölk
1 dl smetana
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Byt ut smetana mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3074 KJ / 734 kCal
Fett39.2 g
Kolhydrater53 g
Protein38.2 g
Kommentarer