Lax med nudlar, ägg och grönsaker i sojabuljong
En japaninspirerad rätt som är enkel att laga. Här blandas fräscha ingredienser som lax, broccoli, paprika och babyspenat. Sojasåsen ketjap manis ger rätten sin karaktäristiska smak.
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
250 g broccoli
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
2 gula paprikor
ca 400 g laxfilé
1 liter kycklingbuljong (vatten och fond)
125 ml ketjap manis
250 g äggnudlar (gärna fullkorn)
65 g babyspenat
Till servering
gärna koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2804 KJ / 668 kCal
Fett24 g
Salt1.8 g
Kolhydrater63 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Receptet heter "Stekt lax...", men det står ingenstans i receptet att man ska steka den? Däremot står det att det ska sjuda i 1 minut, men är inte detta väldigt lite?
Lisa
2021-07-04Hej Lisa! Tack för uppmärksamheten vilket gör att vi nu bytt namn på receptet.. Och ja det är rätt – den ska bara sjuda 1 minut. Tanken är att den ska vara lite rå inuti, vill man ha den mer lagad kan man skära i mindre kuber. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-07-06