Lax med persiljesås och gurka
![Lax med persiljesås och gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223635/cf_259/lax_med_persiljesas_och_gurka.jpg)
Till den feta laxfilén passar en lite syrligare sås utmärkt! Här är det en vitvinssås som fått koka upp och smaksatts med lite persilja som står för balansen i rätten. Snackgurkan är även viktigare än vad man tror, då den tillför både friskhet och krisp!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2021
![Lax med persiljesås och gurka](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_223635/cf_259/lax_med_persiljesas_och_gurka.jpg)
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
2 port laxfilé (à 150 g)
1 tsk olja
salt
peppar
1 förp vitvinssås (à 250 g)
1/2 förp färsk persilja (à 20 g)
1/2 förp snackgurka (à 250 g)
För alla
Kontrollera noga innehållet i såsen.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Rör gärna i en klick crème fraiche i den varma såsen för en krämigare sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2794 KJ / 664 kCal
Fett40 g
Salt3.4 g
Kolhydrater38 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer