Lax med potatissallad
![Lax med potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63527/cf_259/lax_med_potatissallad.jpg)
Somrigt och lätt! Så är den här härliga rätten med halstrad lax och en potatissallad med fransk vinägrett med senap, vinäger och olivolja.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 16 2012
![Lax med potatissallad](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63527/cf_259/lax_med_potatissallad.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 bitar fryst laxfilé (à 125 g)
400 g fast potatis
2 morötter
1/2 blomkålshuvud
3 msk vatten
2 msk senap
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
salt och peppar
1 påse färsk bladspenat (à 65 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på senapen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1642 KJ / 392 kCal
Fett18.5 g
Kolhydrater26.3 g
Protein27.4 g
Kommentar
Var väldigt gott......... men bladspenat smakar ingenting, får bytas ut till något annat eller uteslutas. Varför betala för något som inte ger något?
Birgitta
2012-04-16