Lax med risonirisotto
Bjud på lite lyx i vardagen med detta recept på lax med krämig risonirisotto. Koka riset i vin och buljong före du rör ner smakrik ost och späd gräslök. Duka upp din varma risotto med den nystekta laxen och krispiga sockerärter.
Ingredienser
4 portioner
3 dl risoni
1 msk olja
1 dl vitt matlagningsvin
6 - 7 dl grönsaksbuljong (vatten, fond eller buljongtärning)
1 1/2 dl riven ost t ex Västerbotten
1 dl skuren gräslök
salt och peppar
4 bitar lax à ca 150 g/portion
1 tsk matfett
150 g sockerärtor
För alla
Kontrollera noga ingrediensförteckningen på såsen. Rätten innehåller mjölkprotein, gluten, laktos och ägg.
Gör glutenfri: byt ut risoni mot ris.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör äggfri: kontrollera att risonin inte innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Servera med färdig kall sås.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2792 KJ / 667 kCal
Fett0 g
Kommentar
Super
Börje
2020-04-25