Lax med rödbetstabbouleh
En fräsch hälsosallad med rödbetor som rostas mjuka i ugnen och sedan blandas med vit eller svart quinoa. Och så en bit lax i all enkelhet, stekt i panna. Toppa salladen med mandlar, granatäppelkärnor och kanderade citronskal.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2013
Ingredienser
4 portioner
700 g skinn- och benfri laxfilé
1 kg rödbetor
2 dl svart eller vit quinoa
1/2 gurka
1/2 påse rucola (à 65 g)
1/2 dl skållad och skalad sötmandel
2 msk granatäppelkärnor
olivolja till stekning
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
Citrondressing
2 msk färskpressad citronjuice
1/2 msk vit balsamvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta (finriven)
1 dl olivolja
1 msk färsk hackad oregano
Gör så här
Så här gör du- texten är avsedd för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott! Fräsch och trevlig rätt, valde att använda quinoa mix istället. Perfekt stekt lax till detta gav absolut mersmak! Passade nästan hela familjen, utan minstingen som än så länge har lite svårt med fisk... (1 år)
Katrine
2021-08-27Tack för vintipset! Vilken tillfällighet – idag ska vi äta Lax med rödbetstabbouleh (en favorit sedan länge) och i veckan köpte vi Brochet, Sauvignon Blanc, Val de Loire 2015 – kan inte bli bättre!
Claes
2016-03-24Vi bytte ut hälften av vit quinoa till svarta belugabönor (kokta m rosmarin/timjan/lagerblad/gnutta spiskummin), serverade på färsk spenat m pinjenötter o citron/ramslöksolja, citroncest på toppen gjorde susen! Stekte laxen så den fick knaprig skinnsida. Vit vin: Brochet, Sauvignon Blanc, Val de Loire 2015. Gifte sig fint!
Filippa
2016-01-07