Lax med rom- och gräslökssås
![Lax med rom- och gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_79083/cf_259/lax_med_rom-_och_graslokssas.jpg)
Lax med sås är en fiskrätt med enklast möjliga tillagning som alla kan lyckas med. Röd caviar ger både sälta och fin färg till den kalla crème fraiche såsen som även smakar bra till rökt fisk eller skaldjur. Serverad med broccoli och citron blir det härliga färger på middagstallriken.
![Lax med rom- och gräslökssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_79083/cf_259/lax_med_rom-_och_graslokssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 portionsbitar lax (à ca 140 g)
1 msk smör eller margarin
salt och svartpeppar
1/2 citron
1 kruka gräslök
75 g röd caviar
2 dl crème fraiche
Till servering
färskpotatis
grönsallad
mangoldskott
citron
För alla
Fri från ägg och gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Använd laktosfritt matfett eller matolja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut créme fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja). Använd mjölkproteinfritt matfett eller matolja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2529 KJ / 604 kCal
Fett32.8 g
Kolhydrater37.1 g
Protein37.1 g
Kommentarer