Lax med saffranskokt fänkål och krasse
![Lax med saffranskokt fänkål och krasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191378/cf_259/lax_med_saffranskokt_fankal_och_krasse.jpg)
Stekt lax serveras här med fänkål som kokas i buljong, saffran och smetana och blir till en ljuvlig sås. Med krispiga haricot verts, potatis och fräsch krasse har du nu en rätt att njuta av.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2020
![Lax med saffranskokt fänkål och krasse](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_191378/cf_259/lax_med_saffranskokt_fankal_och_krasse.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 fänkål
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
1/2 g saffran
2 dl smetana
150 g haricots verts (bönor)
ca 500 g laxfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1 ask krasse
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör laktosfri: välj laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetana mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Byt gärna ut lite fiskbuljong mot vitt vin.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 762 kCal
Fett44 g
Salt2.3 g
Kolhydrater44 g
Protein42 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer