Lax med sparris och stekta tomater
![Lax med sparris och stekta tomater](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165216/cf_259/lax_med_sparris_och_stekta_tomater.jpg)
Den mjälla laxen steks och serveras med nykokt potatis och grön sparris. Pricken över i:et är den svalkande såsen gjord på gräddfil och färsk persilja. Häll upp en kall god dryck och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 38 2018
![Lax med sparris och stekta tomater](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_165216/cf_259/lax_med_sparris_och_stekta_tomater.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g färskpotatis
250 g grön sparris
2 tomater
4 port laxfilé
1/2 msk olja (gärna olivolja)
salt
peppar
1 ask färsk persilja (à 20 g)
1 1/2 dl gräddfil
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2372 KJ / 567 kCal
Fett26 g
Salt2 g
Kolhydrater44 g
Protein33 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer