Lax med spenat, grädde och parmesanost

Den här laxen ugnsbakar du på en bädd av grädde och spenat och toppar med riven parmesanost. Servera med kokt potatis. En lättlagad laxrätt med goda chanser att bli en ny fiskfavorit!

Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna delikatess)
2 förp babyspenat (à 65 g)
15 g smör (till ugnsformen)
250 g körsbärstomat
3 dl matlagningsgrädde (13%)
1 fiskbuljongtärning
600 g lax (skinn- och benfri)
salt
svartpeppar
3 dl finriven parmesan
Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3394 KJ / 812 kCal
Fett45 g
Salt3.5 g
Kolhydrater48 g
Protein50 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket gott och dessutom lättlagat. Men är inte en hel buljongtärning till 3 dl vätska lite mycket? Man brukar ju rekommendera en tärning till en halv liter?
Mats
2025-03-29Hej Mats! Här läggs två påsar spenat i botten och buljongtärningen hjälper till att krydda spenaten. Så en tärning blir perfekt! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-03-31God laxrätt som gillades av alla.
Anita
2024-12-14Jag har gjort den här rätten flera gånger med gott resultat, men nu senaste gången skar sig såsen. Vätskan blev klar och sedan runt laxen låg osten kornig. Någon som vet vad det kan bero på?
Anna
2024-12-06