Lax- och grönsakspytt med fetaost
![Lax- och grönsakspytt med fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21914/cf_259/lax-_och_gronsakspytt_med_fetaost.jpg)
Överraska dina gäster med denna snabba lax- och grönsakspytt som kommer bli mycket uppskattad! Stek grönsakerna i omgångar före du tillsätter smakfull, varmrökt lax, salt fetaost och granatäpple. Servera direkt pytten med god balsamicovinäger.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009
![Lax- och grönsakspytt med fetaost](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_21914/cf_259/lax-_och_gronsakspytt_med_fetaost.jpg)
Ingredienser
4 portioner
700 g potatis
1 gul lök
1 paprika
250 g färsk broccoli
100 g sockerärtor
3 msk flytande margarin
salt och peppar
300 g varmrökt lax
100 g fetaost i tärningar
ev 1/2 dl granatäpple
balsamicosirap att ringla över
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd helst originalfeta (grekisk) eller riven hårdost lagrad mer än 3 månader. Använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: ersätt fetaost med tofu. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer