Lax- och kräfttartar på toast
![Lax- och kräfttartar på toast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14741/cf_259/lax-_och_krafttartar_pa_toast.jpg)
Lyxig och läcker tartar på toast som dessutom är väldigt lätt och snabbt att tillaga. Lax- och kräfttartar på toast med härlig kallrökt lax och smakrika kräftstjärtar passar utmärkt både på buffébordet och till förrätten.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2005
![Lax- och kräfttartar på toast](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_14741/cf_259/lax-_och_krafttartar_pa_toast.jpg)
Ingredienser
8 portioner
200 g kallrök lax
200 g skalade kräftstjärtar (200 g motsvarar 1 burk à 360 g med lag)
1 dl kvarg
1 msk hackad dill
gräslök
2 tsk svensk senap
8 - 10 små skivor mörkt bröd
För alla
Rätten är fri från ägg och gluten om man väljer bröd som passar. Innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: ersätt kvarg med tofu och välj bröd som passar.
Gör så här
Tips
Låt tartaren stå i kylen till servering. Lägg den sedan på rostat, mörkt bröd.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi500 KJ / 120 kCal
Fett5 g
Kolhydrater9 g
Protein10 g
Kommentarer