Lax- och räkceviche
Lax- och räkceviche är en lyxig fiskrätt som med fördel kan tillagas en stund innan gästerna kommer. Din goda, citrusmarinerade lax passar perfekt med de heta räkorna som du avnjuter på värmda vetetortillas. Lyxigt och mättande på samma gång!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2006
Ingredienser
8 portioner
800 g laxfilé (fryst minst 2 dygn)
7 limefrukter (7 lime ger ca 2 dl juice)
2 tsk salt
2 rödlökar
500 g räkor med skal
3 gröna chilifrukter t ex spansk peppar eller jalapêno
3 tomater
1 dl färsk hackad koriander
lime i klyftor till servering
Gör så här
Gör så här-texten är avsedd för 8 portioner.
Tips
I stället för laxfilé kan man ta 6 frysta portionsbitar (för 8 port). I Mexiko och Peru äter man ceviche på tortillabröd med majskolvar i skivor. Lägg cevichen på värmda tortillabröd tillsammans med guacamole, en sked av tomatsalsan och eventuellt en klick av crème fraichesåsen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1750 KJ / 420 kCal
Fett16 g
Kommentar
En mycket god rätt som jag re(ä)komenderar.
Frank
2015-03-06