Lax teriyaki med pak choi
![Lax teriyaki med pak choi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233179/cf_259/lax_teriyaki_med_pak_choi.jpg)
Tänk att en marinad kan lyfta en rätt så lätt! Med teriyaki blir den här laxrätten komplett. Nu ska vi sluta rimma och njuta av maten istället.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2021
![Lax teriyaki med pak choi](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_233179/cf_259/lax_teriyaki_med_pak_choi.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
250 g pak choi
1 lime
salt
peppar
600 g laxfilé
1 tsk olja
150 ml teriyakimarinad
För alla
Kontrollera noga innehållet i marinaden.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Pressa en vitlöksklyfta (för 4 port) i stekpannan och stek någon minut innan marinaden hälls i. Smaksätt pak choien med sesamfrön eller lite sesamolja. Servera gärna med en extra grönsak, t ex gurka.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2506 KJ / 599 kCal
Fett24 g
Salt4 g
Kolhydrater59 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott med sesamolja salt och pressad vitlök till gurkan.
Pär gustaf
2022-08-16Enkelt och gott
Conny
2022-06-01Laxen var god men pak choi var väldigt tråkigt smaksatt.
Katia
2021-11-14