Laxburgare med pepparrotsdressing och dillgurka
En fräsch och nyttig rätt som förenklats med hjälp av färdiggjorda laxburgare. I tunna pitabröd får laxburgaren spela huvudrollen men får sällskap av syrlig dillpicklad gurka och en majonnäs- och crème fraiche-röra med pepparrot och äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2017
Ingredienser
Dillgurka
Pepparrotsdressing
Burgare
För alla
Gör glutenfri: kontrollera innehållet i laxburgarna och välj glutenfritt pitabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Kontrollera innehållet i laxburgarna och pitabrödet.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i laxburgarna och pitabrödet.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i laxburgarna och pitabrödet.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Fantastiskt gott och fräscht. Ännu godare om man gör laxburgarna själv.
Johan
2018-02-17