Laxcheesecake
![Laxcheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246808/cf_259/laxcheesecake.jpg)
Vilken läckerhet! Cheesecake med rökt lax, rädisor och gurksallad är en magnifik rätt. Tar lite tid att göra men resultatet blir utsökt och gästerna blir mäkta imponerade!
![Laxcheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_246808/cf_259/laxcheesecake.jpg)
Ingredienser
16 bufféportioner
7 skivor kavring
75 g smör
2 gelatinblad eller motsvarande mängd agar-agar
4 hårdkokta ägg
10 kalla kokta färskpotatisar eller 5 medelstora potatisar (10 färskpotatisar motsvarar ca 300 g)
300 g kallrökt lax
1 kruka gräslök
1 citron finrivet skal och saft (1 citron motsvarar ca 1 msk skal och 1/2 msk saft)
2 dl lätt crème fraiche
200 g cream cheese (färskost)
salt
svartpeppar
Rädis- och gurksallad
1 knippe rädisor (à ca 125 g)
1 gurka
1 kruka dill
1/2 msk citronsaft
2 msk rapsolja
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, crème fraiche och cream cheese.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör, crème fraiche och cream cheese mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi891 KJ / 213 kCal
Fett15 g
Salt1 g
Kolhydrater11 g
Protein9 g
Kommentarer
Gjorde den till midsommar. Använde riktigt grovt mörkt bröd istället för kavring. Uppskattad av alla.
Annica
2017-07-12Det verkar jättegott!
Gudrun
2016-08-22En matig och uppskattad rätt på buffén!
Bodil
2010-09-30