Laxfilé i ugn med citron
Somrig laxfilé i ugn smaksatt med syrlig citron. Laxfilén tar 25 minuter i ugnen, så du hinner koka perfekt färskpotatis och förbereda övriga tillbehör under tiden. Servera laxen med potatis och en god sås, och gärna en härlig grönsallad!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2018
Ingredienser
8 portioner
ca 1 1/4 kg färsk laxfilé utan skinn
2 msk olja
1 1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk finrivet citronskal
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1628 KJ / 388 kCal
Fett28 g
Salt1.48 g
Kolhydrater0.1 g
Protein31 g
Kommentarer
Receptet för 4 portioner ska ha 31/50 kg lax någon som vet hur mycket det är i normal viktangivelse?
Ingrid anita
2024-04-13Hej! ca 600 g lax för 4 personer är lagom i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-04-15Enkel att göra. God som enkel laxfilésida, ingen smaksensation med goda tillbehör så passar det med rena smakerna från laxen.
Annica
2024-04-01Supergod. Rekommenderas
Irene
2024-03-10