Laxfjäril med rödbetor och krassesås
![Laxfjäril med rödbetor och krassesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16548/cf_259/laxfjaril_med_rodbetor_och_krassesas.jpg)
Laxfjäril med rödbetor och krassesås är ett både spännande och effektfullt middagsalternativ. Du skalar, tärnar och rostar rödbetorna, som ger både härlig färg och smak. Servera gärna med kokt potatis.
![Laxfjäril med rödbetor och krassesås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_16548/cf_259/laxfjaril_med_rodbetor_och_krassesas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g medelstora rödbetor eller gulbetor
2 msk olivolja
salt och peppar
2 hårdkokta ägg
2 dl lätt crème fraiche
1 ask krasse
4 laxfjärilar
1 msk matfett
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt margarin eller smör och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt margarin samt Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre) i stället för crème fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Detta var ett lite annorlunda lax-recept som är bra att ta till när man tröttnat på de gamla vanliga. Faktiskt riktigt gott.
Iris
2007-08-27