Laxgratäng med senap och dragon
Hemligheten med den här ljuvliga laxgratängen är den smakrika såsen som komponeras ihop av bland annat dijonsenap, vitvinsvinäger och dragon. Gratängen gräddas sedan färdigt i ugnen och serveras med ris och en mâchesallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2014
Ingredienser
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergod. Lättlagad. Jag kryddade på ordentligt, lade oxå på lite broccoli samt riven ost. Ny favorit
Annika
2024-01-29Ersatte grön paprika med 1 dl skuren purjolök och mjölken med 2 dl grädde. Krydda rikligt med svartpeppar från kvarn!
Elisabeth
2022-03-14Gott och mycket lätt att laga. Håller med tidigare kommentarer att man gärna kan öka mängden sås. Och snåla inte med kryddningen.
Per
2021-09-25