Laxmousse i småformar
Laxmousse i småformar är utmärkt till förrätten, tilltugget eller varför inte servera dessa godbitar på buffébordet? Mixa färsk och kallrökt lax med färskost och grädde innan du fyller röran i formarna. Låt moussen svalna innan servering.
Ingredienser
12 st
350 g laxfilé utan skinn och ben
5 dl vatten
1 tsk salt till kokvattnet
150 g kallrökt lax i bit
100 g färskost
1/2 dl grädde
1 msk pressad saft av citron
1 tsk salt
1/2 krm peppar
Gelé
3 gelatinblad
1 morot
1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 10 cm)
3 dl vitt vin
1/2 tsk salt
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost och laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkfri ersättningsprodukt. Byt ut grädde mot mjölkfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Det går bra att göra laxmoussen 2 dagar innan festen och förvara dem övertäckta i kylskåpet.
Moussen kan även göras i en rund form.
Moussen kan även göras i en rund form.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi662 KJ / 158 kCal
Fett10 g
Salt1.58 g
Kolhydrater1 g
Protein11 g
Kommentar
God mousse men onödigt med vingelen den gjorde varken till eller från. Hade lite rödlök i moussen. Använde moussen på toast.
Carina
2021-03-13