Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt
![Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63163/cf_259/laxnuggets_med_gurk-_och_appelyoghurt.jpg)
Upptäck det asiatiska ströbrödet panko som dessa nuggets på lax en fantastiskt spröd och frasig yta. Till detta passar en fräsch yoghurtsås med bostongurka och äpple.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
![Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63163/cf_259/laxnuggets_med_gurk-_och_appelyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g skinn- och benfri laxfilé
1 tsk salt
1 ägg
2 dl panko
smör
olja
Gurk- och äppelyoghurt
2 dl matyoghurt (10 %)
1 litet rött äpple
3 msk bostongurka
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
1 krm salt
1 krm peppar
För alla
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: ersätt panko med glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot laktosfritt matfett och använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i panko och majonnäs. Byt smör mot mjölkfritt matfett. Ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer