Laxpanna

Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
4
Laxpanna

Lättlagad och läcker laxpanna med champinjoner och smak av vitlök, vitt vin, saffran och chili, som ger rätten lite sting. En förträfflig smakförnimmelse som passar såväl till vardag som till fest. Servera gärna med ris eller pasta.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005

Laxpanna

Ingredienser

4 portioner
500 g  skinn- och benfri laxfilé
200 g  små färska champinjoner
1/2   röd chilifrukt
2   vitlöksklyftor
2 msk  smör- och rapsolja
1/2 g  saffran
2 msk  tomatpuré
1 dl  vitt torrt vin
4 dl  vatten
1 msk  konc fiskfond
1 dl  crème fraiche
salt
nymalen svartpeppar
maizenaredning
pasta elller fullkornsris till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Jag glömde att köpa saffran, men det blev gott i alla fall. Ganska starkt blev det, men det beror väl på vilken chilisort man använder.

Johanna

2007-06-12

Jag glömde att köpa creme fraiche, och lagade den med vispgrädde istället - det fungerade bra. Lite för tunn för pasta, tror jag (där hade redningen behövts), men till bulgur funkade det utmärkt. Och god var den!

Monika

2006-12-26

Suveränt gott och lättlagat. Vill man förbereda kan man göra såsen tidigare. Den blir bara godare ju längre den puttrar. Lägg i laxen till sist. Den får gärna vara lite rosa i mitten när den serveras

Per-ola

2005-12-08

Näringsvärde per portion

Energi2990 KJ / 720 kCal
Fett38 g

Testa liknande recept

Kycklinggryta med kabanoss och syltlök
Betyg 3 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomat- och saffransragu med fisk
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilé med saffransris och mandelyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorn med champinjoner, dragon och fullkornsris
Betyg 3.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kycklingfilé med broccoli och fullkornsris
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga