Laxpanna med dill- och fänkålssallad
Ett knep för att förhindra att din lax blir torr är att tillaga den i en gryta! Låt den kokas färdig i grädde och vatten med en buljongtärning i några minuter. Grytan toppas med lite caviarmix innan den serveras, och äts ihop med kokt potatis och fänkål som kryddats med citron.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2022
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 fänkål (à ca 300 g)
1 citron
salt
peppar
1 förp färsk dill (à 20 g)
2 dl växtbaserad matlagningsgrädde
2 1/2 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
4 port laxfilé (à 125 g)
1/2 påse salladslök (à 125 g)
75 g röd caviarmix
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2488 KJ / 596 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Suveränt god!
Fia
2021-03-03Antar att salladslöken ska ner i fiskgrytan?
Fia
2021-03-02Hej Fia! Precis du toppar grytan med salladslök och caviarmix. Hoppas det smakar. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2021-03-09Smaskens!
Micael
2021-02-20