Laxqueneller i currygryta
![Laxqueneller i currygryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146002/cf_259/laxqueneller_i_currygryta.jpg)
Ett lite annorlunda men supergott sätt att servera laxen på. I det här receptet serveras lax i form av queneller i en krämig sås gjord på kokosmjölk, citrongräs, curry, lime och grönsaker. Quenellerna gör du enkelt genom att snabbt mixa ihop lax, färskost, senap och lite salt och peppar.
![Laxqueneller i currygryta](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_146002/cf_259/laxqueneller_i_currygryta.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Färs
500 g fryst laxfilé
1 tsk salt
150 g cream cheese (21 %)
1 1/2 msk dijonsenap
1 krm svartpeppar från kvarn
Currygryta
1 citrongräs
15 cm purjolök
1 palsternacka
2 tsk curry
2 msk rapsolja
5 dl vatten
1 1/2 fiskbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
ca 5 dl fryst broccoli (ca 250 g)
saften från 1 lime
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jättegott! Följde receptet. Kommer dock att minska vattenmängden betydligt nästa gång då det blev alldeles för blaskigt med 6 dl
Birgitta
2024-02-18