Laxqueneller i currygryta

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
1
Laxqueneller i currygryta

Ett lite annorlunda men supergott sätt att servera laxen på. I det här receptet serveras lax i form av queneller i en krämig sås gjord på kokosmjölk, citrongräs, curry, lime och grönsaker. Quenellerna gör du enkelt genom att snabbt mixa ihop lax, färskost, senap och lite salt och peppar.

Laxqueneller i currygryta

Ingredienser

4 portioner

Färs

500 g  fryst laxfilé
1 tsk  salt
150 g  cream cheese (21 %)
1 1/2 msk  dijonsenap
1 krm  svartpeppar från kvarn

Currygryta

1   citrongräs
15 cm  purjolök
1   palsternacka
2 tsk  curry
2 msk  rapsolja
5 dl  vatten
1 1/2   fiskbuljongtärning
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
ca 5 dl  fryst broccoli (ca 250 g)
saften från 1   lime

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskost.
Receptet är framtaget av Tina Nordström. Recept och bild från Findus.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentar

Jättegott! Följde receptet. Kommer dock att minska vattenmängden betydligt nästa gång då det blev alldeles för blaskigt med 6 dl

Birgitta

2024-02-18

Testa liknande recept

Fish & Crisp med ugnsgrillade potatis och smöriga ärter
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Baconstekt torsk med quinoa, ruccola och parmesan
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pocherad Alaska pollock med citrondoftande spenat
Betyg 2.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga