Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
2
Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Sashimi är en japansk maträtt bestående av rå fisk med olika tillbehör. Här serveras tunt skivad lax med citrus, kapris, riven pepparrot och en sötsyrlig sojadressing. Med denna enkla men lyxiga förrätt imponerar du garanterat på middagsgästerna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2023

Laxsashimi med citrus, kapris och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
4   citrusfrukter t ex grapefrukt, apelsin och citron
300 g  fröya- eller salmalax
2 msk  kapris
2 msk  finriven pepparrot
3 msk  finskuren gräslök

Dressing

3/4 dl  färskpressad citrusjuice (från citrusfrukter ovan)
2 msk  japansk soja
1 tsk  flytande honung

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Mums

Birgitta

2023-12-04

Vegetarisk Skippa laxen och använd skivad avokado istället.

Birgit

2023-11-20

Näringsvärde per portion

Energi1088 KJ / 260 kCal
Fett12 g
Salt1.47 g
Kolhydrater20 g
Protein18 g

Testa liknande recept

Sushi på svenska
Betyg 2.3 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Rödbetor med brynt smör, pepparrot och kapris
Betyg 5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sushiris
Betyg 3.4 av 5.
188 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gari (inlagd ingefära)
Betyg 4.5 av 5.
102 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Söt omelettrulle (Tamago yaki)
Betyg 3.5 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga